Доминацията на Samsung при Android започва да притеснява Google

Доминацията на Samsung при Android започва да притеснява Google
A A+ A++ A

Сравнително доскоро Samsung нямаше особени позиции на пазара на смартфони, но компанията се фокусира върху Android и за кратко време успя да се превърне в най-големия производител на устройства с платформата на Google с над 40% дял от техния пазар. Тази доминация обаче не е много добра новина за интернет гиганта и в отношенията между двете компании започват да се появяват пукнатини.

Това пише Wall Street Journal и посочва, че според запознати със ситуацията хора Google се притеснява за сценарий, в който Samsung ще се опита да упражни използва силната си позиция и си договори по-голям дял от приходите от мобилни реклами, които генерира интернет търсачката. Досега за Samsung са били отделяни над 105 от тях, но с нарастването на пазарния си дял корейците може да поискат повече.

Това очевидно е била една от основните тези за разговор от Google с други партньори по време на завършилия мобилен конгрес, където компанията е разгледала подготвяните продукти с надежда те да успеят да конкурират успешно разработките на Samsung и се надява усилията на HTC и HP да дадат резултати. Междувременно опасенията относно Samsung се обсъждат открито в Google.

Изданието цитира вътрешна информация а среща на шефовете на Google, на която Анди Рубин е похвалил Samsung за отличното представяне, но е изразил опасения, че компанията може да се превърне в заплаха. В същото време покупката на Motorola действа като застраховка за Google срещу партньори, набиращи прекалено голяма сила. Появяват се и мнения, че Samsung Може да поиска по-ранен достъп до следващите издания на Android, което допълнително може да даде предимство на компанията.

http://online.wsj.com/article/SB10001424127887323699704578324220017879796.html

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници