Тотю Младенов успокоява Лондон със поразумения срещу социалните измами в ЕС

Тотю Младенов успокоява Лондон със поразумения срещу социалните измами в ЕС
Такова споразумение е било предложено и на Великобритания, обяви министърът в оставка Тотю Младенов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Подписването на двустранни споразумения за борбата със социалните злоупотреби, а не въвеждането на допълнителни ограничения е правилния път за справянето с този проблем, обяви министърът на социалната политика и труда в оставка Тотю Младенов пред БНР.

"Двустранно споразумение за борба със социалните злоупотреби имаме сключено с Германия, с Франция, предстои и с Белгия", каза още Младенов по повод опасенията на някои страни като Великобритания, че след падането на ограниченията на трудовия пазар българи ще се опитат да се възползват от социалните им системи, цитиран от „Дневник".

По думите на министъра в оставка такова споразумение е било предложено и на Великобритания.

Младенов даде за пример подписано такова споразумение с Кипър между инспекциите по труда на двете държави.

"Откакто има добро сътрудничество между синдикатите в Кипър и България, се увеличи многократно броят на осигурените лица български работници в Кипър, което е в ползва и на Кипър и на българските работници, които работят там", аргументира се той.

Според социалния министър в оставка именно това е ефектът от такова сътрудничество и България ще продължи да работи в тази посока.

"Имаме сключени споразумения с инспекциите в Румъния и Гърция. Сега с Хърватия искаме да направим същото, за да може да се обединим в този региони да не допускаме такива злоупотреби с недеклариран труд", допълни той.

"За мен съвместният контрол, доброто сътрудничеството между държавите членки, е изключително важно и това би помогнало на всички за борбата с недекларирания труд и със социалните измами", обясни Тотю Младенов.

#Тотю Младенов #Германия #Франция #Белгия #Великобритания #Кипър #Румъния #Гърция #Хърватия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници