Около 50 протестиращи се събраха във Варна

Около 50 протестиращи се събраха във Варна
Две подписки с искане за свикване на Велико народно събрание и реформи се разпространяват сред протестиращите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 50 протестиращи са се събрали на площада до община Варна.

Сред хората се разпространяват две подписки, съобщи „Фокус".

Едната подписка е с искане до президента Росен Плевнелиев за свикване на Велико народно събрание, което да отмени конституцията, както и да се направят реформи в съдебната система.

Другата е с искания от народа за разпускане на Народното събрание и провеждане на конституционна реформа, която да включи мажоритарен избор на всички властови нива – кметове, прокурори, съдии, депутати, отпадане на имунитета им, кандидат-депутатите да полагат клетва, че по време на мандата си ще получават средна работна заплата, съд за всички виновни за сегашната обстановка в страната и др.

За да се избегнат сблъсъци между протестиращите и официалните лица, които се очаква да присъстват във Варна по повод Националния празник 3 март, е решено протестиращите да се съберат от 11.00 часа до общината.

Те ще направят шествие до паметника на Васил Левски, след което ще тръгнат към сградата на електроразпределителното дружество на изхода на Варна.

Протест във Варна ще проведат в събота и частните превозвачи.

Те ще тръгнат в 14.00 часа в два лъча – от Топливо и от Терапията. Колоните ще се движат по бул. „Мария Луиза" и по крайезерния път.

Протестиращите имат разрешение за провеждане на шествието. Сборният им пункт е пред Катедралата.

Очаква се по това време движението в централната част на Варна да бъде затруднено.

#Варна #протест #Росен Плевнелиев #Президент на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници