Протестиращите напуснаха съвета при президента

Протестиращите напуснаха съвета при президента
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Представителите на протестиращите напуснаха заседанието при президента, на което се водят консултации за Обществен съвет.

Протестиращите припомниха част от исканията си пред президента Плевнелиев и както бяха обещали, станаха и напуснаха съвета, предаде БГНЕС.

За участие в консултациите от протестиращите са: Янко Петров, Мариана Христова, Ангел Славчев, Янко Андреев, Дончо Дудев, Людмила Манова, Георги Арсов, Светлин Тачев, Иван Петров, Ангел Георгиев – Националното представителство на студентските съвети.

Преди началото на заседанието за обществения съвет пред сградата на президентството се събраха десетки граждани, за да се оплачат от това, че не виждат легитимни техни представители сред поканените за участие в съвета.

Част от недоволството е насочено не толкова към участието на определени лица от гражданския и неправителствения сектор, а към участието на лица като Огнян Донев и Антоний Гълъбов.

„В обществения съвет са включени хора, които не представляват интересите на протестиращите и на хората, които са на улицата. Такива хора като Огнян Донев и като Антоний Гълъбов“, коментира един от протестиращите на Орлов мост.

Участниците в днешните консултации не са бъдещите членове на обществения съвет. Той ще бъде свикан от служебното правителство, заяви президентът Росен Плевнелиев в началото на заседанието за обществения съвет към служебното правителство, който предстои да бъде създаден.

#протест #протестиращи #Росен Плевнелиев #Президент на България #обществен съвет #Огнян Донев #Антоний Гълъбов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"