Станишев: Парламентът да разгледа реалния дневен ред на хората

Станишев: Парламентът да разгледа реалния дневен ред на хората
Необходими са спешни промени в Закона на енергетиката, които да развържат ръцете на ДКЕВР, смята Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Какво означава в тази кризисна ситуация Народното събрание да обсъжда спогодба за двойно данъчно облагане с Швейцария, това е абсолютно неадекватно“, обяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

„Законът за енергийна ефективност не е Законът за енергетиката. БСП ще настоява Народното събрание, ако иска да е полезно на хората, да има различен дневен ред“, каза още Станишев, цитиран от БГНЕС.

„Да се приемат спешно промените в Закона на енергетиката, които да развържат ръцете на ДКЕВР“, настоя Станишев, като припомни, че хората не могат да си платят сметките за ток.

„Ще настояваме да се приеме решение на Народното събрание, което да забранява прекъсване на тока на българските граждани за три месеца. Има остро усещане за несправедливост от рязкото повишаване на огромен брой сметки за ток на хората“, каза Станишев.

БСП ще настоява за въвеждане на двустепенни тарифи за потреблението на електроенергия, както и за налагане на мораториум върху всички сделки и действия по Българското Черноморие, посочи Станишев.

#Сергей Станишев #ДКЕВР #Народното събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници