Първите телефони с Firefox OS ще са готови до края на годината и ще се продават първо Европа

Първите телефони с Firefox OS ще са готови до края на годината и ще се продават първо Европа
A A+ A++ A

Пресконференцията на Mozilla беше едно от първите събития на Мобилния конгрес, който започва официално в понеделник. По стара традиция обаче, някои компании бързат да уловят вниманието ни още преди официалното откриване. Mozilla напоследък са най-интересни заради операционната система, която разработват и не ни разочароваха по време на прес събитието си. Посетителите можаха да се запознаят с два прототипа - Keon (в оранжево) и Peak (в бяло), както и с телефона, за който вече сме писали, че ZTE разработва. Той ще се казва Open.

Докато беше на сцената Гари Ковач, изпълнителния директор на Mozilla, сподели, че Huawei, Alcatel и LG са сред производителите, от които ще видим първите модели телефони с Firefox OS. Освен ZTE, разбира се. Освен хардуера обаче, вече има компании, които работят и по приложения за работа с платформата на Mozilla - Disney, MTV и Soundcloud. За картите пък от фондацията са си сътрудничили с екипа, работил по Nokia Here. Засега плановете на Mozilla изглежда не включват поддръжката на единен магазин за приложения и по тази причинат очакват да се появят няколко такива под влияние на естествените процеси в интернет.

Гари Ковач потвърди и информацията, която и по-рано сме споменавали, че първите устройства с Firefox OS ще видим до края на годината. Най-напред ги очакваме в Европа, както и в някои развиващи се пазари и едва през 2014 г. ще бъдат достъпни и на американския пазар.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници