Десетки хиляди блокираха „Орлов мост" в София

Десетки хиляди блокираха „Орлов мост" в София
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Десетки хиляди протестиращи в София блокираха „Орлов мост" към 12:30 ч. в неделя.

Групи от хора продължават да прииждат и да се присъединяват към множеството, предаде БГНЕС.

Многохилядното шествие от Президенството се върна до Народното събрание, а от там всички тръгнаха към Орлов мост.

От едната страна на моста, между двата орела младежи издигнаха транспарант „Бъдеще за младите", а от другата страна на моста плакатът гласи: "Признайте, за да се прости и продължи".

По средата на Орлов мост група хора, с викове "Българи юнаци" се обявяват за по-добър живот и развяват огромен трибагреник.

Протестът за сега протича цивилизовано, без провокации. Веят се национални знамена, виждат се плакати "Стига капитализъм, стига грабене". Основните искания са срещу енергийните монополи, иска се съд и за управлението на Борисов.

Хората са на улицата срещу мизерията и монопола на ЧЕЗ, ЕВН, Енерго-Про, ВиК и топлофикациите. Те издигнаха още плакати с надписи: "Държавата гние, проблемът сме ние", "Боко тиквата в затвора", "Без мутри във властта", "Падна Боко кратуната, затвор за Цецо маймуната", "Агентите на Боко тиквата вън от протестите". Има и плакат "Прасетата жалят за Буда - народна песен". Протестиращите на няколко пъти скандираха: "Къде е Бойко? Пак ли играе мач?".

Президентът Росен Плевнелиев дойде преди това пред МИЕТ, където протестиращите срещу монополите се готвеха, за да тръгнат на протеста. Президентът Плевнелиев мина покрай тях, ръкува се с някой от протестиращите и ги покани на среща следващата седмица. Множеството го посрещна с освирквания и скандирания "Мафия". Росен Плевнелиев беше лично охраняван от началника на НСО бригаден генерал Тодор Коджейков и от зам.-началника полковник Калин Иванов.

Протести има в цялата страна, българи зад граница също подкрепиха сънародниците си в родината, като разпространяват снимки в социалните мрежи с надписи "Където и да сме по света, първо сме българи". В десетки градове на страната се провеждат масови протести срещу управлението на страната. Във Варна вече са близо 20 000, в Пловдив около 10 000 души. Хиляди има и на протест в Стара Загора.

#протест #протестиращи #София #Орлов мост

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници