ДПС иска службите да разследват, дали Доган е поръчвал Борисов

ДПС иска службите да разследват, дали Доган е поръчвал Борисов
Снимка: БТА
A A+ A++ A

Лидерът на ДПС Лютви Местан е внесъл писмо в президенството, адресирано до директора на Националната разузнавателна служба ген. Драгомир Димитров и до началника на НСО ген. Тодор Коджейков.

В него той настоява да бъде проверена информацията, която вчера премиерът в оставка Бойко Борисов изнесе пред депутатите, че има подготвян атентат срещу него, поръчан от почетния председател на ДПС Ахмед Доган, предаде „Дневник".

Местан настоява, че ако се окаже, че Борисов е изнесъл класифицирана информация, той е престъпил тежко закона и трябва да бъде разследван от главния прокурор. "Ако не е класифицирана, то няма проблем", добави Местан. "Убедени сме, че в тези материали няма нищо, което да дава основание на премера в оставка да уличава Доган в атентат срещу Борисов", каза той.

Лидерът на ДПС добави, че бившият директор на НРС Димо Гяуров е казал, че няма данни за каквито говори Борисов.

"Нека това изявление да се възприема от главния прокурор Сотир Цацаров като акт на официално сезиране", каза Местан. По думите му, срещу Бойко Методиев Борисов трябва да започне разследване на извършване на тежки престъпления от общ характер. Това означавало, че държавата трябва да заведе дело срещу Борисов за изнасяне на невярна информация.

#ДПС #Лютви Местан #Бойко Борисов #Росен Плевнелиев #Президент на България #атентат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници