Започнаха консултациите на президента с парламентарните партии

A A+ A++ A

Представители на парламентарните групи пристигнаха в Президентството за насрочените за 14.00 часа политически консултации при държавния глава след оставката на правителството.

В Президентството дойдоха съпредседателите на Парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев и Искра Фидосова, и лидерите на БСП, ДПС и Синята коалиция – Сергей Станишев, Лютви Местан, Иван Костов и Мартин Димитров.

„Смятаме, че в тази ситуация единственият правилен изход е формирането на служебно правителство, но няма да приемем под никаква форма второ издание на управлението на ГЕРБ. Всички политически лица, заместник-министри, съветници на министри, областни управители трябва да бъдат освободени“, заяви преди консултациите Станишев, цитиран от БГНЕС.

Според него първата задача на служебния кабинет ще бъде да каже какво е състоянието на държавата, как се изпълнява бюджетът, на колко е паднал фискалният резерв и какви са задълженията на болниците.

От БСП, както и от ДПС, вече обявиха, че няма да приемат мандат за съставяне на правителство в рамките на този парламент.

Председателят на „Атака“ Волен Сидеров обяви по-рано, че няма да участва, освен ако държавният глава не се съгласи консултациите да се предават пряко от медиите.

#Росен Плевнелиев #Президент на България #ГЕРБ #Красимир Велчев #Искра Фидосова #БСП #ДПС #Синята коалиция #Сергей Станишев #Лютви Местан #Иван Костов #Мартин Димитров #Атака #Волен Сидеров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »