Строят нова сграда на пожарната в София

Строят нова сграда на пожарната в София
Графика на проекта за новата пожарна. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Започва строителството на нова сграда на Девета РС „Пожарна безопасност и защита на населението“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Девета пожарна служба обслужва територия от близо 11 400 хектара. На нейните 65 служители разчитат над 180-те хиляди жители на районите „Люлин“, „Връбница“ и Банкя.

Новата сграда ще се намира в жк „Люлин“, 10-а част, на ъгъла на улиците „Орион“ и „Ген. Владимир Димчев“. Разгънатата застроена площ на двуетажната сграда ще е около 1200 кв.м.

Пожарната служба ще има четири гаражни клетки, от които ще се излиза директно на основен булевард. Проектът на сградата е подарък от инж. Илия Илиев.

На тържествената първа копка в петък присъстваха софийският кмет Йорданка Фандъкова, зам.-министърът на вътрешните работи Димитър Георгиев, директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов, представители на СОС, районни кметове и други.

„Надявам се, че в рамките на една година новата сграда на пожарната служба, която обслужва населението и територията на „Люлин“, „Връбница“ и Банкя ще бъде факт“, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя подчерта, че Столичната община подкрепя изцяло реализирането на този проект, защото повече от 30 години не е изграждана нова пожарна в столицата.

„Всички ние разчитаме на бързата и качествена работа на софийските пожарникари – за нас е важно те да работят при добри условия“, каза още тя.

#София #пожарна #Люлин #Йорданка Фандъкова #кмет на София #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници