Израел: Малко вероятно е ЕС да сложи "Хизбула" в черния списък

Израел: Малко вероятно е ЕС да сложи "Хизбула" в черния списък
При атентата в Бургас на 18 юли 2012 г. загинаха шестима души. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Малко вероятно е Европейският съюз  да признае „Хизбула” за терористична организация, въпреки факта, че България посочи групата като отговорна за атаката в Бургас от миналата година, предаде радио „Кол Израел”, цитирано от Агенция „Фокус”.

Източници от ЕС заявиха пред радиото, че ако необходимите доказателства, които да докажат, че „Хизбула” е съпричастна с атаката в Бургас, бъдат представени, тенденцията е да се наложат санкции върху лицата, които са участвали в атаката, но не и да се обяви, че „Хизбула” е терористична организация.

В събота говорител на френското министерство заяви, че Съветът на министрите на външните работи на ЕС може да обсъди в понеделник възможностите за предприемане на действия срещу „Хизбула” след доклада на България относно разследването на атентата в Бургас. 

В същото време говорителят посочи, че досега България е представила информация, основаваща се на предположения, а дискусия относно посочването на „Хизбула” за терористична организация може да се започне единствено на базата на доказателства.

Междувременно лидерът на „Хизбула" шейх Хасан Насрала отказа да коментира твърденията на София за връзка на военното крило на организацията с атентата в Бургас на 18 юли 2012 г., при който загинаха шестима души.

По думите на Насрала, въпросът трябва да се обсъди спокойно и внимателно.

#България #Ливан #София #„Хизбула" #Израел #Европейския съюз #ЕС #Хасан Насрала

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино