Анализатори прогнозират, че iPhone 6 ще дойде догодина с четириядрен процесор

Анализатори прогнозират, че iPhone 6 ще дойде догодина с четириядрен процесор
A A+ A++ A

От агенция Jefferies тази седмица публикуват някои от прогнозите си, свързани с представянето на следващото основно издание на iPhone, което се очаква догодина. Става дума за модел с 4,8" дисплей, работата по който се забавя заради проблеми с производството на дисплея, преход към нов производствен процес на процесорите и промени в iOS. Според Питър Мизек от агенцията, Apple по всяка вероятност ще промени архитектурата на мобилната си платформа, за да й позволи работата с повече от 2 процесорни ядра - 3, 4 или 8.

Предполага се, че процесорът на iPhone 6 се очаква да е произведен по 20-нанометрова технология. За сравнение, A6 в iPhone 5 използва 32-нанометрова технология. От агенцията очакват, че iOS значително ще бъде подобрена при работата с iCloud и ще се сдобие с нови начини за управление чрез жестове. Във всеки случай обаче процесорът на iPhone 5S, който може да е предполагаемият наследник на iPhone 5 през тази година, няма да се различава съществено от този на предшественика му.

В края на 2013 г. пък от Jefferies очакват Apple да прекрати партньорството си със Samsung за производство на компоненти, а предположенията са, че всички компоненти на корейците догодина ще са доста по-скъпи. От агенцията дори споменават Intel, които според тях се притесняват, че ако Apple започне да използват 20-нанометров процес на TSMC в чиповете си, това значително би ускорило миграцията на компанията от x86 към ARM базирана технология в лаптопите MacBook.

http://appleinsider.com/articles/13/02/13/apple-may-to-re-architect-ios-to-utilize-more-processor-cores-ahead-of-iphone-6

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници