Официално обвинение в убийство за Оскар Писториус

Официално обвинение в убийство за Оскар Писториус
26-годишния южноафриканец се яви пред съда в Претория, със сълзи в очите изслуша обвинението за убийството на приятелката си, след което се сгромоляса на скамейката. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Официално обвинение в убийство получи параолимпийският шампион Оскар Писториус, след като застреля приятелката си в ранните часове на 14 февруари.

26-годишния южноафриканец се яви пред съда в Претория, със сълзи в очите изслуша обвинението, след което се сгромоляса на скамейката.

Оскар Писториус беше задържан, след като простреля приятелката си – 26-годишната манекенка Рийва Стийнкамп, с три куршума в нощта на Деня на влюбените. След като чули изстрелите около 4:00 сутринта, съседи се обадили в полицията.

Рийва Стийнкамп почина в резултат на огнестрелни рани в главата и една от ръцете й. Полицията пък отхвърли възможността Писториус да е гръмнал приятелката си, тъй като я е объркал с бандит, опитващ се да проникне в дома му, както твърди той.

Състезателят, известен в света като „Блейд Рънър“ заради протезите си от въглеродни влакна, е първият атлет инвалид, застанал на стартовата линия заедно със здрави бегачи.

В родната му Република Южна Африка Писториус е герой, въпреки че медиите задават доста въпроси около бурния му личен живот, изпълнен с лъскави гаджета, оръжия и бързи коли.

Миналата година в интервю за списание той сподели, че си ляга с пистолет, автомат и две бухалки от страх пред обирджии.

На местопрестъплението бе открит 9-милиметров пистолет, който е регистриран на името на атлета. Засега единственият заподозрян в извършване на престъплението е Писториус, каза вчера говорителят на полицията Денис Беукес.

Органите на реда ще се противопоставят на искане за пускане под гаранция на атлета.

В Република Южна Африка 1,5 милиона души притежават огнестрелно оръжие.

#Оскар Писториус #Южна Африка #Рийва Стийнкамп #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници