Борисов: Уважавам всички хора, които протестират

Борисов: Уважавам всички хора, които протестират
Винаги се отнасям с много голямо уважение към хората, които протестират, защото става въпрос за техните нужди и всеки един в демократична държава може да ги изяви, заяви Бойко Борисов от парламентарната трибуна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Държавата винаги е реагирала адекватно на всички протести и хората винаги са оставали удовлетворени, заяви премиерът Бойко Борисов по време на парламентарния контрол.

„Винаги се отнасям с много голямо уважение към хората, които протестират, защото става въпрос за техните нужди и всеки един в демократична държава може да ги изяви“, каза още от парламентарната трибуна министър-председателят, цитиран от БГНЕС.

Той подчерта, че всички ресурси на държавата работят активно по исканията на гражданите, а той и министрите в кабинета му не казвали „Да се разтури тази седянка“ - препратка към думите на бившия образователен министър Даниел Вълчев по време на учителските стачки при Тройната коалиция.

Бойко Борисов не пропусна да напомни, че след граждански протести с решения на Народното събрание са били забранени добивът на шистов газ чрез фракинг, ГМО културите и спорното споразумение за борба с пиратството АСТА.

Борисов отговори на въпроса на народния представител от Коалиция за България Георги Пирински, който го попита „Правите ли връзка между липсата на каквато и да е последователност във вашите действия и протестите, които заливат страната, защото те са протести срещу политиката на пълна непредсказуемост, която водите?“.

Борисов пък отвърна, че е нормално за БСП да се опитва да се „присламчи към протестите“ като партия в опозиция.

„Това обаче е единственият начин да ги обезсилите, защото реално вие сте взели дейно участие много години в изграждането на енергийните норми, регулатори, подписвания на договори и вляво, и вдясно, които сега започват да излизат наяве в сметките на хората“, коментира премиерът.

По думите му се премълчава премахването в мандата на ГЕРБ на посредниците за доставка на газ, което щяло да има положителен ефект в следващите месеци и години.

„И в условията на най-тежката криза ние ще строим, строим и ще оставим повече неща от вас“, обърна се Бойко Борисов към Пирински.

Народният представител от левицата коментира, че отговорът на Борисов показва пълното нежелание или неспособност той и правителството да носят отговорност за собствените си действия.

#Бойко Борисов #премиер на България #протест #високи сметки #Народно събрание #парламентарен контрол #ГЕРБ #Георги Пирински #депутат от БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници