Потребителите вършат все повече неща на таблетите и телефоните си

Потребителите вършат все повече неща на таблетите и телефоните си
A A+ A++ A

Според изследване на NPD потребителите в глобален мащаб вършат на своите таблети и телефони все повече дейности, за които доскоро са използвали компютри. Според същото изследване цели 37% от хората са прехвърлили своята дейност към мобилни устройства. Това се отнася най-вече за неща като сърфиране в интернет, ползване на социални мрежи и игри. 27% от собствениците на таблети са обявили, че в момента използват компютрите си по-рядко за достъп до интернет, а 20% използват все по-често Facebook на мобилните си устройства. При собственици на смартфони и за двете дейности цифрата на преминалите от компютър към мобилно устройство е 27%.

Според същия доклад на пазара се появява и нов сериозен играч. 21% от собствениците на телевизори с достъп до интернет вече използват именно тези устройства, за да гледат онлайн видео от услуги като Netflix или Hulu. Въпреки това според Джон Буфоне от NPD компютрите поне за момента остават основните устройства за създаване на съдържание, но вече се намират в сериозна конкурентна среда при неговото консумиране.

https://www.npd.com/wps/portal/npd/us/news/press-releases/37-percent-of-pc-users-migrate-activities-to-mobile-devices-according-to-the-npd-group/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници