Прокуратурата поиска 12 г. затвор за Брендо

Прокуратурата поиска 12 г. затвор за Брендо
Софийският градски съд гледа делото срещу сочения от МВР за „кокаинов крал“ Евелин Банев – Брендо. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата поиска 12 години затвор за Евелин Банев – Брендо, по обвинение в организиране на престъпна група и пране на пари, съобщи „Стандарт“.

Софийският градски съд гледа делото срещу сочения от МВР за „кокаинов крал“ Евелин Банев – Брендо.

За неговите съучастници обвинението поиска по 6 години. 

Според обвинението „изпирането“ на парите е станало през сметката на Константин Дишлиев, собственик на фирма „Прайвит файнънс юнион“. Дишлиев е убит през 2005 г.

Заедно с Брендо подсъдими са и Моника Добринова и Десислава Дишлиева, както и Симо Карайчев. Според разследващите те са били част от международна мрежа за пране на пари от дрога.

Трима други свидетели не се явиха по уважителни причини – болест и пребиваване в чужбина.

По искане на обвинението призован да даде показания по делото е и шефът на Комисията по финансов надзор Стоян Мавродиев.

Брендо бе обвинен в пране на над 2 млн. евро от наркотици и контрабанда на цигари. Заедно с него са подсъдими още и бившата му съпруга Моника Добринова, вдовицата Десислава Дишлиева, както и Симо Карайчев.

Според разследващите те са били част от международна мрежа за пране на пари от дрога.

Евелин Банев беше изпратен на властите в Италия в изпълнение на Европейска заповед за арест за срок от една година по друго дело за трафик на кокаин, като италианските власти са задължени да го връщат обратно в България за съдебните заседания.

#Брендо #Евелин Банев #Софийски градски съд #СГС #Моника Добринова #Десислава Дишлиева #Симо Карайчев #кокаин #пране на пари

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"