Chormebook Pixel май се появи в изходния код на Chrome OS

Chormebook Pixel май се появи в изходния код на Chrome OS
A A+ A++ A

Появилият се миналата седмица клип за Chromebook Pixel предизвика много дебати в интернет, като скептиците го обявиха за откровен фалшификат. Въпреки всички съмнения може обаче да се окаже, че лаптопът на Google действително се подготвя, и то с обявените във видеото спецификации. Ян-Вилем Алдерсхоф е анализирал изходния код на Chrome OS и е стигнал до интересни открития.

Адлерсхоф е открил поддръжка на технологията HighDPI и препратки към устройство, носещо кодовото наименование Google Link. Също така в операционната система е добавена поддръжка на чипсета Ivy Bridge, който според слуховете ще бъде в основата на Chromebook Pixel. Също така Адлерсхоф е намерил поддръжка на клавиатура с подсветка и на LTE мрежи, които са сред споменаваните екстри на новия компютър. Любопитен е и фактът, че на Google+ страницата на основателя на компанията Сергей Брин се е появила същата снимка на медуза, която присъства и на екрана на Chromebook Pixel в появилия се миналата седмица клип.

Междувременно в документацията на проекта Chromium беше открита друга информация, насочваща към видеото. В нея се споменава за цветова схема за светлинна лента, която може да се променя в зависимост от състоянието на лаптопа - стартиране, заспиване, изчерпване на батерията и т.н. Такава лента няма в сегашните лаптопи Chromebook, но се вижда във видеото, което уж показва модела Google Link.

http://www.myce.com/news/google-pixel-new-ivy-bridge-chromebook-with-2560x1700-touchscreen-66099/
https://plus.google.com/+SergeyBrin/posts/UkUcEMUqY9v
http://www.theverge.com/2013/2/9/3971248/chrome-os-documentation-shows-lightbar-from-chromebook-pixel-leak

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници