Първа среща със Sony Xperia Z

Първа среща със Sony Xperia Z
A A+ A++ A

Представеният преди месец Sony Xperia Z се появи в редакцията на Mobile Bulgaria за кратка среща с него, преди по-подробното ревю, което предстои в началото на следващия месец. До края на седмцата ще споделим още впечатления за него, а междувременно сме подготвили видео на разопаковането на смартфона и галерия със снимки. Припомняме, че Sony обеща да пусне в продажба устройството през първото тримесечие на тази година, така че вече се подготвяме да го видим в българските магазини по някое време през март.

Xperia Z е снабден с 5" Full HD 1080p Reality Display с Mobile BRAVIA Engine 2 за подобрено качество на изображенията, мощен четириядрен процесор Snapdragon S4 Pro APQ8064 с честота 1.5GHz и 13МР камера със сензор Exmor RS for mobile, който е способен да заснема и HDR видео, а не само снимки. Сред характеристиките на устройството са и NFC възможности, 2GB RAM, до 16GB вградена памет, слот за microSD карта и батерия с капацитет 2330 mAh.

Компанията описва дизайна на корпуса с името OmniBalance, а сред елементите му са заоблените ъгли и огледалните повърхности отпред и отзад. Xperia Z е с дебелина 7,9 мм, има закалено стъкло върху предната и задната част и предлага висока степен на водо- и прахоустойчивост (IP55 и IP57). Xperia Z ще се продава с Android 4.1 (Jelly Bean), а по-късно ще получи ъпдейт до 4.2.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници