Апелативният съд спря за три месеца делото срещу Баретата

Апелативният съд спря за три месеца делото срещу Баретата
Златко Баретата беше прострелян с 4 куршума в стомаха, краката и ръката на стълбите на Съдебната палата на 29 януари. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийският апелативен съд спря поне за три месеца делото за наркотрафик срещу Златомир Иванов - Златко Баретата заради тежкото му здравословно състояние.

Според  доктор Александър Минчев, макар да е адекватен, Златомир Иванов все още е в много тежко състояние и не може да участва в процеса, предаде БНР.

Златко Баретата беше прострелян на 29 януари пред Столичната съдебна палата от все още неизвестно лице.

Адвокатът му Мариана Тодорова отхвърли лансираната от МВР версия, че килърът е бил изпратен от Росен Драгнев - Капитана. От думите й обаче стана ясно, че Драгнев е дължал пари на Иванов.

За 11 февруари беше насрочено поредното заседание по делото на втора инстанция срещу Златомир Иванов.

Преди година Софийският градски съд го осъди на 8 г. затвор като лидер на организирана престъпна група за наркоразпространение.

На 14 май е следващото заседание по делото, когато Софийският апелативен съд ще изслуша отново експертиза за здравословното състояние на Баретата.

#Златомир Иванов #Златко Баретата #Росен Драгнев - Капитана #Мариана Тодорова #Съдебна палата #„Пиригов" #Александър Минчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Акценти

Инбет Казино