Командосът, убил Бин Ладен, живее в самота и мизерия

Командосът, убил Бин Ладен, живее в самота и мизерия
Осама бин Ладен бе обвинен, че стои зад атенатите от 11 септември в САЩ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Морският тюлен от „Тим 6“, който лично ликвидира Осама бин Ладен и видя как „мозъкът на лидера на „Ал Кайда“ се разпръсва по лицето му“, днес е безработен, няма пенсионни и здравни ползи и е разделен със съпругата си, съобщава самият той в интервю за „Ескуайър“.

„Стрелецът“, както е наречен, за да не бъде разкрита самоличността му, разказва за трите куршума, които променят историята, но споделя, че повече се притеснява за бъдещето си, предаде Би Ти Ви.

Лидерът на „Ал Кайда“ Осама бин Ладен бе убит при ръководена от САЩ специална  операция  в град Аботабад, Пакистан, на 2 май 2011 г.

„Стрелецът“ признава, че е последният човек, който вижда Осама бин Ладен жив. Той е членът на „Тим 6“, който влиза през вратата на спалнята на лидера на „Ал Кайда“. И вижда как „враг номер едно“ на Америка избутва най-младата си съпруга пред себе си в тъмната стая. Вярва, че Бин Ладен е използвал жената за щит.

„В тази секунда го застрелях два пъти в челото. Бам, бам! На втория път се свлече на пода пред леглото си и го гръмнах още веднъж. Бам! На същото място. Беше мъртъв. Не помръдваше. Езикът му беше навън. Видях го как поемаше последния си дъх, просто като рефлекс“, разказва бившият военен.

Въпреки смелостта му приносът му към ликвидирането на терорист № 1 в света не е оценен.

Бившият военен сега се бори неуспешно, опитвайки се да намери нов живот. Той и съпругата му са разделени и семейството му живее в страх от репресивни мерки.

„Всъщност се опитваме да сменим името ми. И тези на децата... да изтрием съпруга ми от нашия живот, за да сме спокойни. Макар че все още се обичаме“, признава съпругата му пред „Ескуайър“.

#Пакистан #„Ал Кайда“ #Осама Бин Ладен

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници