Св. Малахия: Иде Апокалипсис след оттеглянето на Папата

A A+ A++ A
Два месеца след като „краят на света“, предсказан от календара на маите, не дойде, човечеството е в плен на поредните пророчества. Възкреси ги изненадващото оттегляне на папа Бенедикт XVI.

В интернет плъзнаха прословутите „Предсказания за римските папи“ на Малахия, който рисува страшни картини по време на 112-ия глава на католическата църква. В списъка на пророка Бенедикт XVI е 111-ия папа. Затова машината за страхове вече се завъртя, коментира в. „Стандарт“.

Малахия е ирландски католически свещеник, признат през 12. век за светец. Предсказанието му представлява каталог, в който са изброени 112-те римски папи, които ще заемат Светия престол през вековете до края на Библейското време, отредено на Земята.

Описанието на последния е най-дълго от всички и гласи: „При нечувани гонения начело на Светата римска църква ще застане Петър Римлянина, който ще пасе стадото си през много злочестини; по негово време градът на седемте хълма ще бъде унищожен и страховитият Съдия ще съди хората. Край“.

Според експертите досега повечето пророчества на Малахия са се сбъднали. В неговия каталог 111-ия папа е описан като De Gloria Olivae, или „Тържеството на маслината“. Символът на Бенедиктйнския орден, от който идва името на Бенедикт XVI, е маслинена клонка.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници