Български маратонец плува 88 км в Аржентина с най-добрите в света

Български маратонец плува 88 км в Аржентина с най-добрите в света
24-годишният българин Цветан Йорданов се състезава на 88 км в открити води в конкуренцията на още само 14 плувци, способни да преплуват разстоянието. Снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

Българският състезател по маратонско плуване Цветан Йорданов се състезава в последния етап от първенството в открити води в Аржентина.

Около 14:20 часа българско време на 10 февруари беше даден старта на състезанието на дължина 88 км.

Освен че е единственият българин, който може да преплува това разстояние в открити води, 24-годишният ученик на легендата в плуването Петър Стойчев има конкуренция от само 13 други състезатели от цял свят.

Цветан Йорданов стартира участието си в трите маратона от веригата „Гран при" на Международната федерация по плувни спортове (ФИНА) на 27 януари, когато плува 15 км в откритите води на река Параня в Росарио и завърши 15-ти с време 2:02:54 на 12:51 минути от победителя Симоне Ерколи от Италия.

57-километровата дължина на маратона в Санта Фе преди седмица Цветан Йорданов взе за 9:13:22 часа и се класира на 14-то място.

Конкуренция на българския плувец на най-дългото разстояние са едва 13 състезатели от Аржентина, Македония, Русия и Сирия.

Младият и талантлив Цветан Йорданов има 3-то място на маратона в Сърбия (Шабац) през 2009 г., а от 5 г. тренира с Красимир Туманов – наставник на самия Петър Стойчев.

#Цветан Йорданов #плуване #маратон #Аржентина #Петър Стойчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници