В Кърджали се изправиха срещу монопола на EVN с мълчание

В Кърджали се изправиха срещу монопола на EVN с мълчание
Хората дойдоха на площада без предварителна организация и след уговорки във фейсбук-групата „Аз обичам Кърджали". Предварително участие бяха заявили близо 90 души. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Около 200 жители на Кърджали се събраха пред паметника на Васил Левски в центъра на града и протестираха срещу високите сметки за тока с мълчание, за разлика от съгражданите си в други градове.

Хората дойдоха на площада без предварителна организация и след уговорки във фейсбук-групата „Аз обичам Кърджали". Предварително участие бяха заявили близо 90 души, предаде БГНЕС.

Включилите се в протестното мълчание срещу произвола на електро-доставчика EVN близо два часа коментираха помежду си как да действат така, че да ангажират и местните власти с проблема.

Доминираха възрастните хора, които твърдяха, че сметките им са тройно надути и дори пенсиите им са недостатъчни, за да ги покрият.

Никой от общинската или областната администрация, нито от местния клон на австрийското дружество не се появи на протеста, предаде БГНЕС.

Бизнесменът Милуш Николов, собственик на малко квартално питейно заведение, се възмути от двойно набъбналите суми за потребения ток. „Допреди 2 месеца плащах не повече от 700-800 лева, а сега фактурите ми надвишават 1 800 лева," обясни той.

Бившият енергетик и сега пенсионер Георги Кьосев подчерта, че в сметките за тока делът на дневната енергия рязко надвишава нощната. Според него това означава, че часовниците са манипулирани от служителите на енергото, а потребителите нямат достъп до тях.

Всяка неделя в 11:00 часа бунтуващите се срещу монопола на EVN в Кърджали ще се събират на протести пред паметника на Апостола. Областният управител Иванка Таушанова заяви, че проблемът е наистина сериозен и ще търси начин за решение. Тя се ангажира да организира среща на представителна група от протестиращите с член на управителния съвет на EVN до дни.

Дружеството е въвело такса от 47 лева за разглеждане на жалба срещу висока сметка. Според областния управител всеки ощетен трябва да сезира комисията за защита на потребителите.

#Кърджали #протест #високи сметки #ток #парно #EVN #Иванка Таушанова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници