Кметът на Павел баня обвинен в присвояване в особено големи размери

Кметът на Павел баня обвинен в присвояване в особено големи размери
Станимир Радевски е ощетил общината с над 800 000 лева. Снимка: Сайт на община Павел баня
A A+ A++ A

Кметът на община Павел баня Станимир Радевски, който беше задържан в петък при операция на звеното за борба с организираната престъпност в Стара Загора, е обвинен за длъжностно присвояване в особено големи размери, съобщи директорът на полицията в Стара Загора старши комисар Алекси Алексиев.

Мярката на Радевски и задържания с него местен бизнесмен Теньо Паунов, концесионер на плажа в Павел баня, е удължена от 24 на 72 часа, които текат от събота, съобщи в. "Дневник".

Радевски е ощетил общината с над 800 000 лева.

От данните до момента става ясно, че Паунов, който е съпруг на заместник-кмета на Павел баня Милена Паунова, е изпълнявал ролята на подбудител и помагач при извършване на престъплението.

Прокуратурата ще преценява дали има достатъчно доказателства за постоянно задържане под стража в понеделник.

По първоначални данни за периода от 2.08.2004 г. до 10.11.2008 г. Радевски е прехвърлил пет урегулирани поземлени имота на Паунов, заедно с прилежащите към тях сгради и съоръжения, представляващи плажен и увеселителен комплекс на територията на града. По този начин е ощетил общината с близо 803 800 лв.

От МВР уточняват, че Теньо Паунов е криминално проявен за незаконно ползване на минерална вода. От сайта на община Павел баня става ясно, че роденият през 1952 година Станимир Радевски е трети мандат кмет на града, като на последните избори през 2011 година печели като кандидат на коалиция "Зелена партия", "Обединени земеделци" и Българска социалдемокрация".

#Павел баня #Станимир Радевски #МВР #Теньо Паунов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници