Извънредно положение заради снежни бури в пет щата в САЩ

Извънредно положение заради снежни бури в пет щата в САЩ
Стотици полети са отменени заради снежната буря.
A A+ A++ A

Властите в САЩ обявиха извънредно положение в пет щата. Снежната буря, която от петък сутринта започна да набира скорост в североизточните райони на САЩ, се усилва с всеки изминал час, предаде Си Ен Ен.

Губернаторите на щатите Кънектикът, Роуд Айланд, Масачузетс, Ню Йорк и Ню Хемпшър обявиха извънредно положение.

В Кънектикът без електричество са 26 хиляди домакинства. На остров Лонг Айланд стихията остави без ток почти 4 хиляди потребители. Съобщава се за нарушения в електроподаването и от други щати в района.

Лошото време стана причина да отмяната на хиляди полети по всички летища в Кънектикът, Мейн, Масачузетс, Ню Хемпшър, Роуд Айланд и Върмонт, както и в щатите Ню Йорк и Ню Джърси.

От петък валят съобщения за пътно-транспортни произшествия, като най-голямото е в щата Мейн, където са се сблъскали 19 автомобила и един човек е отведен в болница. Това даде повод на губернатора на Масачузетс Патрик Девал да въведе пълна забрана на движението по пътищата на щата. Губернаторът на Кънектикът Дан Мълой забрани само движението по основните магистрали.

Движението в Ню Йорк е блокирано. Кметът Майкъл Блумбърг обяви, че градът е в готовност да посрещне стихиите. Той обаче посъветва нюйоркчани да складират продукти от първа необходимост, включително лекарства заради възможността от спирания на тока и затруднения в транспорта.

Метеоролозите предупредиха, че се очакват тежки снежни бури със силни ветрове в САЩ. Те са убедени, че предстои рядко природно явление. От Ню Джърси до Мейн земята ще бъде покрита със сняг с дебелина от 30 до 60 сантиметра и ще духат ветрове от 90 до 120 километра в час.

Остава опасността от ново наводняване на районите, които все още се възстановяват от бурята Санди. Сегашната буря бе кръстена Немо - на прочутия герой от романа на Жул Верн "Капитан Немо".

#САЩ #снежни бури #Майкъл Блумбърг #метеоролози #време #Ню Йорк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници