Терористите дошли в България с влак от Полша

Терористите дошли в България с влак от Полша
Следствието вече разполага с данни за 90 процента от съдържанието на взрива. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Терористичната група, отговорна за атентата в Бургас, е пристигнала в България с влак от Полша, заявил  вътрешният министър Цветан Цветанов в интервю за в. „Ню Йорк таймс“.

Според информацията, получена от полските гранични служби, атентаторите са кацнали във Варшава с полет от Бейрут, а са напуснали страната с влак. Легендата за пътуването най-вероятно е била – араби, тръгнали на туризъм в Източна Европа: Полша, България и Румъния, пише в. „24 часа“. 

След атентата на 18 юли в Бургас, при който единият терорист от групата загина по време на взрива, останалите двама са се отправили към Русе. Това обяснява и защо на 35 км преди града по международен път Е-70, край Цар Калоян, е намерена фалшива шофьорска книжка на името Ралф Уйлям Рико. Открита била и социална осигурителна карта с ДНК на взривения на летището атентатор.

След като преминават Дунав мост, терористите влизат в румънския град Гюргево и се отправят към Букурещ. От румънската столица те хващат самолет за Турция, откъдето се предполага, че са се завърнали в Бейрут.

При атентата, извършен на 18 юли на летище Бургас, загинаха петима израелски туристи и българският шофьор на автобуса, който беше взривен.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви във вторник, че има данни, че атентаторите са свързани с военното крило на ливанската проиранска групировка „Хизбула“.

#атентат #Бургас #Цветан Цветанов #терорист #Полша #взрив #„Хизбула“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници