Гръцкият премиер получи куршум по пощата

Гръцкият премиер получи куршум по пощата
Янис Стурнарас пое поста министър на финансите през юни 2012 г.
A A+ A++ A

Гръцкият финансов министър Янис Стурнарас получи по пощата куршум и смъртни заплахи от групировка, която протестира срещу изземането на имоти за просрочени ипотеки.

Писмото бе изпратено от малко известната групировка „Критска революция”, която предупреждава министъра да не предприема изземането на домовете и да не пропъжда собствениците от тях, предаде Ройтерс.

Групировката изпрати подобни заплахи и до данъчните служби на остров Крит миналата седмица.

Янис Стурнарас пое поста министър на финансите през юни 2012 г. Той е "трън в очите" на мнозина гърци заради това, че подкрепи мерките за строги икономии, които ЕС и МВФ поискаха срещу предоставянето на финансова помощ.

Според прогноза на Стурнарас Гърция я чака критична година, зависеща от запазването на управляващата трипартийна коалиция и следването на договорената с ЕС и МВФ спасителна програма.

„Можем да изкараме следващата година, ако успеем да се придържаме към програмата, договорена с ЕС и МВФ. Провал е възможен, ако политическата система намери ситуацията за твърде труда за справяне”, казва министърът.

Правителството на премиера Андонис Самарас беше подкрепено от лидерите в еврозоната в края на 2012 г.  за отпускането на почти 50 млрд. евро от дълго забавената помощ. Така Атина гарантира оцеляването си след месеци на съмнения и политически спорове.

#Янис Стурнарас #Гърция #Европейския съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници