Директор на агенция по горите бе уволнен заради корупция

Директор на агенция по горите бе уволнен заради корупция
Яне Янев поздрави министъра на земеделието за бързата реакция. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Директорът на Регионалната агенция по горите в Благоевград Иван Гергов е уволнен след сигнал в Комисията за борба с корупцията, съобщиха от партия „Ред, законност и справедливост“.

Само преди седмица Яне Янев оповести, че Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта работи по сигнали за злоупотреба с власт на директора на Регионалната агенция по горите в Благоевград Иван Гергов, предаде Информационна агенция „Фокус“.

По искане на Комисията е разпоредена цялостна проверка във връзка с преписки, образувани по сигнали за системни закононарушения в регионалната дирекция по горите.

„Надявам се и други министри да действат като Мирослав Найденов и без колебание да се разделят с хора, уличени в корупция. Недопустимо е да бъдат рекетирани индустриалци, дървопреработвателни и дърводобивни фирми, системно да се злоупотребява с власт и да се осъществява търговия с влияние безскрупулно, арогантно и нагло, както бе станало в Регионалната дирекция по горите – Благоевград“, заяви Яне Янев по повод уволнението на Иван Гергов.

Новият изпълняващ длъжността директор е инж. Стоян Ковачев.

#Благоевград #Иван Гергов #Яне Янев #РЗС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници