БСП: Парламентарна комисия да каже дали Борисов е „Буда“

БСП: Парламентарна комисия да каже дали Борисов е  „Буда“
Михаил Миков заяви, че и премиерът ще има полза от парламентарно разследване. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП настоява да се създаде парламентарна анкетна комисия за случая с агент „Буда“.

„Смятаме, че е от полза и на министър-председателя на България и той да настоява за такава комисия“, заяви депутатът Михаил Миков, цитиран от БГНЕС.

Коментарът беше направен по повод публикацията в сайта „Биволъ“ в неделя на документ от оперативен работник, предложил на 9 декември 1996 г. Борисов „да бъде регистриран в оперативния отчет на службата като информатор“.

Самият Борисов отрече да е бил информатор.

„Документите, изнесени в публичното пространствоq ще продължат да рушат доверието в способността на българските институции да дават откровени отговори на българските граждани и на нашите партньори от ЕС“, каза още Миков. „Трябва да се отговори на въпросите „Вербуван ли е бил премиерът на България?“ и въпросите за връзките му с неговия вербовчик и високопоставен служител в ДАНС. Странно е, че коментаритеq освен че са лаконични, не отговарят на основните въпроси, които българските граждани си задават“, коментира Миков.

„Ситуацията е толкова неприятна, че изисква бързи и ясни отговори, изисква и намесата и на парламентаq и на прокуратурата. Ситуацията не търпи двусмислия или премълчани отговори и изисква отговори на поредица от въпроси“, заяви от своя страна депутатът от левицата Ангел Найденов, който остава скептичен за това дали от управляващото мнозинство ще се съгласят комисия на паритетен принцип да разгледа всички факти около агент „Буда“.

#Ангел Найденов #Михаил Миков #Буда #Бойко Борисов #БСП #министър-председател на България #досие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници