Дянков: Най-нужен ни е референдум за безработицата

Дянков: Най-нужен ни е референдум за безработицата
Симеон Дянков смята, че на миналия референдум на 27 януари въпросът бил глупаво зададен. Снимка: БГНЕС .
A A+ A++ A

В България трябва да има референдум относно екологията и безработицата, а на миналия референдум на 27 януари въпросът беше глупаво зададен, заяви вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков в Ловеч.

Според Дянков затова 80 процента от хората са решили да не излизат да гласуват, включително и той. Министърът смята, че референдумът е показал, че Станишев не е истински лидер, нито може да стане лидер на държавата, нито на самото БСП.

Финансовият министър е в Ловеч, където инспектира изграждането на спортната зала в Езиковата гимназия, за която бяха отпуснати държавни средства.

За Дянков основната тема, която вълнува българите, е безработицата - как да се справим с нея. По думите му тя е проблем номер едно и в Европа, където има 28 милиона безработни, като само за миналата година са се увеличили с два милиона.

Според Симеон Дянков през последните 4-5 години в Европа е имало много сбъркани политики и затова Старият континент изостава от останалия свят, предаде БТА.

По думите на министъра миналата седмица е получил оферта от световно издание да напише книга за европейската криза - защо толкова е продължила. Според него това предложение е продиктувано от коментарите му през последните години, които най-общо казват, че ако имаше добри експерти в Брюксел и ако политиците по-бързо решаваха очевидни неща, кризата в Европа щеше да свърши още в края на 2010 г.

„Но политиците доста се замотаха и в Брюксел, и в няколко други държави и затова Европа е 5-6 години в криза, в Щатите и в Азия тя мина отдавна“, коментира Дянков.

#Симеон Дянков #безработица #референдум #екология

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници