Борисов среща Камерън в благотворителен футболен мач в София

Борисов среща Камерън в благотворителен футболен мач в София
Премиерът Бойко Борисов ще срещне британския си колега Дейвид Камерън в благотворителен футболен мач в София на 25 май. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов ще срещне британския си колега Дейвид Камерън в благотворителен футболен мач в София на 25 май.

Срещата на Звездите на България и ветераните на „Астън Вила“ ще събере средства за лечение на болните от левкемия деца в България и е организирана от дългогодишния капитан на българския национален отбор и рекордьор по мачове за България Стилиян Петров, който също се бори с болестта.

Мачът на Националния стадион „Васил Левски“ е с начален час 15:00 часа на 25 май и ще бъде излъчен пряко по БНТ. Билетите за срещата ще струват 10 лв.

Тимът на „Астън Вила“ ще пристигне в пълния си блясък, начело с Питър Уит – автора на единствения гол при победата над „Байерн" (Гер) на финала за Купата на европейските шампиони през 1982 г.

За българския отбор ще играят Димитър Бербатов и много от ветераните на националния отбор, които завършиха на четвърто място на световното първенство в САЩ през 1994 г. Селекционер на България ще бъде Димитър Пенев.

Потвърждение, че ще се включи в двубоя, е дал и министър-председателят на България Бойко Борисов.

Все още се чака такова от премиера на Великобритания Дейвид Камерън, който също е изразил желание да отскочи до София и да играе в мача. Камерън е запален фен на „Астън Вила“.

При добро стечение на обстоятелствата до София ще пътува и Стилиян Петров, който все още продължава лечението си от левкемия в лондонска клиника.

Миналата седмица президентът на Българския футболен съюз се срещна с търговския директор на Асоциацията на ветераните на „Астън Вила“ Джон Уейд в София и двамата обсъдиха детайли около събитието, което ще премине под патронажа на Стилиян Петров.

#София #„Астън Вила" #Национален стадион „Васил Левски" #Стилиян Петров #Бойко Борисов #Дейвид Камерън #премиер на България #премиер на Великобритания #футбол #благотворителност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници