Румен Петков: Българските престъпници или бягат в чужбина, или ги убиват

Румен Петков: Българските престъпници или бягат в чужбина, или ги убиват
Румен Петков обвини държавата в безхаберие. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В България имаме два типа осъдени - избягали в чужбина и застреляни, заяви депутатът от БСП и бивш министър на вътрешните работи Румен Петков.

"Стрелбата срещу Златомир Иванов - Златко Баретата на място, откъдето българинът очаква да блика правосъдие и стабилност, е много лошо за държавата", каза Петков в предаването "Нека говорят" по Би Ти Ви депутатът от БСП и бивш министър на вътрешните работи Румен Петков.

"Не чух анализ от никой от управляващите за отговорностите на спецслужбите. Не ви ли направи впечатление, че минути след това събитие нямаше дори патрулна кола, линейката дойде след 20 минути. Това ясно показва безхаберието на държавата. Изпълнителната власт мълчи по темата, чухме само председателят на ВКС да поиска допълнителни зони за сигурност около съдилищата", добави той.

Петков допълни, че  най-много такива убийства са правени през периода 2001-2005 г., 20-22 годишно, в периода 2005 г. спадат до 6-7 годишно.

"Не знам къде са Братя Галеви. Знаем обаче, че когато ме обвиняват, че се срещал с тях, това е ставало при наличието на специални разузнавателни средства. Сегашният вътрешен министър трябва да отговори как позволи те да избягат от страната", заяви Петков.

#Румен Петков #братя Галеви #Златко Баретата #стрелба #покушение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници