Десислава Атанасова: С над 32% е увеличението на заплатите във всички кръвни центрове

Десислава Атанасова: С над 32% е увеличението на заплатите във всички кръвни центрове
Десислава Атанасова заяви, че в министерството на здравеопазването бонуси не са раздавани. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

С над 32% е увеличението на заплатите на работещите във всички кръвни центрове в страната, заяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

„Аз спазих своето обещание и считано от 1 януари 2013 година с още 16,6% са увеличени заплатите на работещите във всички кръвни центрове в страната, не само във Варна. Вече увеличението за тях е с над 32% считано от 1 ноември 2012 година”, каза Атанасова след откриването на обновеното отделение по гастроентерология във варненската болница „Света Анна”, предаде информационна агенция „Фокус”.

Според министър Атанасова е имало проблеми с промяната на закона, което лишило работещите в кръвните центрове да взимат допълнително материално стимулиране. Но проблемът е решен и то в момент на криза, когато съкращаваме капиталови разходи.

Тя допълни, че в министерството на здравеопазването бонуси не са раздавани, а всички икономисани средства са раздадени за увеличение на заплати на работещите в спешните центрове, в държавните психиатрични болници и в кръвните центрове.

Министър Атанасова каза още, че кръвният център във Варна има нов директор. Старият директор се е пенсионирал и това е наложило провеждането на конкурс.

#Десислава Атанасова #кръвни центрове #заплати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници