Стреляли срещу Баретата заради неуредени стари сделки, предположи Цветанов

Стреляли срещу Баретата заради неуредени стари сделки, предположи Цветанов
В началния етап на разследването няма как да обявяваме факти, които са свързани с евентуални заподозрени или с евентуални версии, смята вътрешният министър Цветан Цветанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Финансови проблеми или неуредени стари сделки вероятно са в основата на стрелбата срещу Златомир Иванов – Златко Баретата, коментира вътрешният министър Цветан Цветанов.

„В началния етап на разследването няма как да обявяваме факти, които са свързани с евентуални заподозрени или с евентуални версии, които вече се изчистват," допълни той е ефира на „Дарик радио".

Според Цветан Цветанов, уверението на премиера Бойко Борисов, че за стрелбата срещу Баретата ще има арести, е „принципно очакване".

Посочвайки, че мярката „домашен арест" не осигурява ограничението, което дава постоянната мярка „задържане под стража", вътрешният министър коментира предположението, че Баретата продължава да „върти" престъпна дейност от дома си.

Според Цветанов бандитите имат интерес от домашните арести и точещите се с това процеси, защото вместо в затвора си лежат вкъщи.

„И когато той е осъден на осем години, процесът му тече четири години. Промяна на мярката между първа, втора и трета инстанция. Когато Върховният касационен съд потвърди, той реално няма да лежи и един ден и той казва - аз благодаря на хуманността на българската съдебна система," обясни още министърът.

#Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Златомир Иванов #Златко Баретата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници