Попова: Никой не може да отнеме спомените на хората за избитите им близки

Попова: Никой не може да отнеме спомените на хората за избитите им близки
Маргарита Попова запали свещ на Мемориала на жертвите на комунистическия режим в България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Никой няма право да преиначава историята, да я пренаписва, никой няма право да отнема спомените на хората, в чиито домове и семейства са били избити хора, заяви вицепрезидентът Маргарита Попова.

Попова участва във възпомeнателна церемония пред Мемориала на жертвите на комунистическия режим в България, тъй като днешният ден е Ден на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим, предаде БГНЕС.

„През 1943 година България прави подвиг и спасява хиляди евреи, а през 1945 година избива собствения си национален елит. Това е черна дата в историята на Европа и в световната история, защото е била избита част от нашата нация, част от елита на нашата нация, министри, депутати, генерали, офицери, царски съветници, регенти, издатели... Така се прекъсва национална история и национална памет“, каза още вицепрезидентът.

„Моторът на комунистическия режим беше една несправедлива власт, едно несправедливо разпределяне на блага. Талантливите бяха тези, които най-добре умееха да правят зло, а най-голямата необходимост в комунистическото общество беше необходимостта да намериш враг, за да има на кого да направиш зло“, заяви Попова.

#Маргарита Попова #Мемориала на жертвите на комунистическия режим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници