Цацаров критикува тезата на Борисов за „здравословния арест“

Цацаров критикува тезата на Борисов за „здравословния арест“
Главният прокурор Сотир Цацаров разкритикува тезата на премиера Бойко Борисов за „здравословния арест“ на осъдените на първа инстанция. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Главният прокурор Сотир Цацаров разкритикува тезата на премиера Бойко Борисов за „здравословния арест“ на осъдените на първа инстанция.

След стрелбата срещу Златомир Иванов – Златко Баретата, на стълбите на съдебната палата във вторник, министър-председателят коментира, че той не би попаднал под обстрел, ако беше в ареста след постановената му на първа инстанция 8-годишна присъда като лидер на престъпна група.

„Не подкрепям такава позиция. Единственият орган, който следва да решава мярката за неотклонение, е съдът. Мярката за неотклонение във всяка правова държава се определя и взема само от съда“, категоричен бе Сотир Цацаров, цитиран от Информационна агенция „Фокус“.

Според главния прокурор е недопустимо „в една държава да се стреля на стълбите на Съдебната палата“ и „присъда се раздава вън от правосъдието, където гражданите на София минават ежедневно“.

#Златомир Иванов #Златко Баретата #Сотир Цацаров #Бойко Борисов #Съдебна палата

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници