Рапърът Спенс свидетел по делото за убийството на Яна

Рапърът Спенс свидетел по делото за убийството на Яна
30 свидетели, сред които и рап изпълнителят Спенс, ще бъдат разпитани по делото за жестокото убийство на 28-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

30 свидетели, сред които и рап изпълнителят Спенс, ще бъдат разпитани по делото за жестокото убийство на 28-годишната Яна Кръстева в Борисовата градина.

Рапърът познава 35-годишния Николай Русинов – Чеци, подсъдим по делото, на което Софийският градски съд даде ход в четвъртък, предаде БГНЕС.

Съдът прие за съвместно разглеждане граждански искове от 400 000 лв. за причинени неимуществени щети на родителите на Яна – Явор и Росица Кръстеви. Двамата ще бъдат конституирани и като частни обвинители. Съдът обаче отхвърли исковете на брата и сестрата на Яна от по 50 000 лв.

Преди да тръгне делото, адвокатът на Чеци Иво Найденов поиска производството да бъде прекратено и обвинителният акт да бъде върнат на прокуратурата. Според защитника има пропуски и по този начин ще се наруши правото на защита.

Прокуратурата заяви, че правата на Николай Русинов не се нарушават и отхвърли искането на защитата.

Яна Кръстева беше открита мъртва и полугола под дърво в закътана част на Борисовата градина в София на 10 юли 2011 г.

Преди началото на първото съдебно заседание бащата на младата жена заяви, че за тежки случаи като убийствата на Яна и сестрите Белнейски трябва да има смъртно наказание.

#Яна Кръстева #Николай Русинов #Чеци #Спенс #смъртно наказание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници