Реджеп Ердоган: Ще одобря смъртното наказание, ако мине през парламента

Реджеп Ердоган: Ще одобря смъртното наказание, ако мине през парламента
YouTube
A A+ A++ A

Победа на отговора "да" на утрешния референдум в Турция за разширяване на президентските правомощия ще проправи пътя за връщане на смъртното наказание, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган на митинг днес, предаде ДПА, цитира Нова телевизия.

"Братя, моето решение за смъртното наказание е ясно. Ако мине през парламента и дойде при мен, аз ще го одобря и ще приключим въпроса", заяви Ердоган. Конституционните изменения се нуждаят от мнозинство от две трети, за да бъдат одобрени в парламента.

"Ако това не се случи, ще направим друг референдум за това и нашият народ ще реши", добави той. Парламентът може да подложи на референдум определено предложение с мнозинство от три пети, какъвто е случаят с утрешния референдум, отбелязва ДПА.

"Решението утре ще проправи пътя за това", посочи Ердоган. Той добави, че вотът ще бъде "повратна точка" в отношенията с Европейския съюз. Турция е кандидатка за членство в съюза, а евентуално връщане на смъртната присъда би сложило край на шансовете й за присъединяване.

#Реджеп Тайип Ердоган #Турция #смъртно наказание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »