Фандъкова: Докато се правят прогнозни сметки, изненади ще има

Фандъкова: Докато се правят прогнозни сметки, изненади ще има
Йорданка Фандъкова очаква предложения на експерти и специалисти за отношенията между „Топлофикация” и топлинните счетоводители. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Докато се правят прогнозни сметки винаги ще има изненади за хората, заяви кметът Йорданка Фандъкова.

„Искам предложения за възможности за ежемесечно отчитане на сметките с това, което е възможно или не натоварва толкова много гражданите“, каза Фандъкова след представянето на Календара на културните събития на Столична община за 2013 година, предаде Информационна агенция „Фокус“.

В четвъртък се очакват предложения на експерти и специалисти за отношенията между „Топлофикация“ и топлинните счетоводители след изтичането на срока за проверките в дружеството.

„Всички сме абонати на „Топлофикация“ и имаме топлинни счетоводители. Много често хора ми се оплакват от лоши отношения от страна на топлинните счетоводители, когато става въпрос за изясняване на сметки. Хората са тези, които плащат. Топлинните счетоводители нямат никаква отговорност за събирането на сметките и за взаимоотношенията с клиентите. Те проверяват, дават си данните и „Топлофикация“ им плаща. За мен те трябва да отговорят какви са тези данни, защо са такива и на въпросите на хората“, каза Фандъкова.

По думите й, ако има нужда от законови промени, тя ще ги предложи или подкрепи, след като се запознае с анализите и всичко необходимо, за да се подобри обслужването.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници