МС оправда гафа с новия министър на образованието с неясното изказване на Борисов

МС оправда гафа с новия министър на образованието с неясното изказване на Борисов
Самият Борисов направи изявление в МС пред оператори на електронните медии, от което нищо не се разбираше. Според говорителите на премиера объркването дошло от самото изказване на самия Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След като два пъти назначи и уволни акад. Стефан Воденичаров на поста министър на образованието, младежта и науката, пресцентърът на Министерски съвет се оправда с неясното изказване на премиера Бойко Борисов.

Първоначалната информация за назначаването на председателя на БАН бе коригирана минути по-късно с тази, че министерския пост ще заеме досегашният зам.-министър Милена Дамянова. Акад. Воденичаров пък щял да оглави Фонд „Научни изследвания“.

В следващо съобщение от пресцентъра уточниха, че премиерът е предложил председателя на БАН за министър, за Милена Дамянова ще запази досегашния си пост, а ръководните позиции във ФНИ предстои да се попълнят.

Накрая от пресцентъра потвърдиха, че новият министър на образованието ще бъде Стефан Воденичаров.

Самият Борисов направи изявление в МС пред оператори на електронните медии, от което нищо не се разбираше, посочва БГНЕС. Според говорителите на премиера объркването дошло от самото изказване на самия Бойко Борисов.

„Остават няколко месеца до изборите. В парламента имаме закон за средното образование. Мисля, че Милена ще се справи добре да го доизкара. Ще предложа в парламента, след като го съгласувам с Изпълнителния комитет на партията, акад. Стефан Воденичаров да заеме този пост. Той ще си вземе неплатен отпуск и е безспорен сред хората на науката. На нас ни трябва през тези 3-4 месеца фондът да заработи, както трябва“, каза буквално той.

От тези думи пресцентърът на МС коментира първоначално, че Дамянова става министър, а Воденичаров - шеф на научния фонд.

Впоследствие оттам уточниха, че според казаното в началото на заседанието на Министерския съвет Милена Дамянова ще остане заместник-министър на образованието, а за министър на образованието ще бъде предложен сегашният председател на БАН Стефан Воденичаров.

От Министерски съвет се извиниха за недоразумението с отделно съобщение.

#Министерски съвет #Бойко Борисов #премиер на България #Милена Дамянова #БАН #Стефан Воденичаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници