Грипът уби първокласник от Пазарджик

Грипът уби първокласник от Пазарджик
Грипът уби 7-годишно момче от Пазарджик, получило остра сърдечна недостатъчност след усложнения от болестта. Снимка: Дарик
A A+ A++ A

Грипът уби 7-годишно момче от Пазарджик, получило остра сърдечна недостатъчност след усложнения от болестта.

Детето било транспортирано и прието в тежко състояние в отделението за реанимация и интензивно лечение в пловдивската Университетска болница „Свети Георги“ малко след полунощ на 24 януари, съобщи вестник „Монитор“.

Момченцето се е разболяло на 18 януари. Имало хрема и кашлица и поддържало температура от 37 градуса.

През следващите няколко дни състоянието му се влошило и на 23 януари то било прието на лечение в пазарджишка болница. Детето се чувствало отпаднало, потяло се обилно, имало гадене и било сънливо.

Лекарите са установили остра сърдечна недостатъчност и поради съмнение за миокардит (възпаление на сърдечния мускул - бел. ред.) първокласникът бил транспортиран в Пловдив.

Първоначалната диагноза била потвърдена, както и че момчето е в кардиогенен шок - състояние, при което сърцето не може да изпомпва достатъчно кръв към останалата част от тялото.

Назначено е и медикаментозно лечение, но около обяд на 24 януари сърдечният ритъм на детето се забавя и въпреки спешните реанимационни действия то умира.

Според лекарите момченцето е развило мълниеносен миоперикардит (възпаление на сърдечния мускул и външната обвивка на сърцето - бел. ред.) заради вирусното заболяване.

#Пазарджик #Пловдив #грип #сърдечна недостатъчност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници