Искат разширяване на ромския квартал „Столипиново“ с поне 40 дка

Искат разширяване на ромския квартал „Столипиново“ с поне 40 дка
Общинският съветник от ДПС Антон Карагьозов иска разширяване на пловдивския ромски квартал „Столипиново“ с поне 40 дка, защото на площ от 630 дка живеели над 50 000 души. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За разширяване на пловдивския ромски квартал „Столипиново“ с поне 40 декара настоява общинският съветник от ДПС и шеф на Фондация „Рома“ Антон Карагьозов.

По негови данни в момента в квартала на площ от 630 дка живеят повече от 50 000 души, предаде Дарик.

„Има апартаменти, в които живеят заедно по три поколения. Кварталът е толкова гъсто застроен, че дори и незаконно не може да се строи вече“, твърди Антон Карагьозов.

Според съветника вече са проведени разговори с кмета на Пловдив Иван Тотев, който е разпоредил да се огледат няколко имота в района.

Друг общински съветник от ДПС - Бранимир Иванов, остана доста учуден от искането на колегата си Антон Карагьозов и отказа да коментира.

„Не знам за какво разширяване ми говорите, може колегата да е искал да каже, че имаме нужда от нови жилища“, предположи той.

Зам.-кметът по общинска собственост Димитър Кацарски също се изненада от новината за исканото разширяване.

„В момента разработваме нова жилищна политика, която предвижда в Столипиново да се построят няколко социални жилища, но нищо не съм чувал за разширяване“, заяви зам.-кметът.

#„Столипиново" #Пловдив #ДПС #Антон Карагьозов #Бранимир Иванов #Димитър Кацарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино