Първанов: БСП ще спечели изборите, да обяви премиера си още сега

Първанов: БСП ще спечели изборите, да обяви премиера си още сега
Първанов беше категоричен, че резултатите от референдума са катастрофални за Бойко Борисов и ако той е „мъжкар" , би трябвало да си подаде оставката. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП ще спечели парламентарните избори, но едва ли ще има достатъчно депутати за самостоятелно мнозинство, прогнозира президентът Георги Първанов.

В ефира на ТВ7 той препоръча на левицата да обяви потенциалните си министри и дори премиера, като ако сред тях има достатъчно авторитети, това може да донесе на партията поне пет допълнителни процента от гласовете.

На основата на резултатите от референдума за развитието на ядрената енергетика в България президентът от 2002 г. до 2012 г. коментира, че БСП ще спечели следващите парламентарни избори „с висока степен на сигурност".

Георги Първанов смята, че дори двойна коалиция няма да осигури нужните за стабилно управление 130-140 народни представители и ще трябва да се направи тройна коалиция.

Според предишния държавен глава единствени невъзможни коалиционни партньори на БСП са ГЕРБ и ДСБ на Иван Костов.

Първанов беше категоричен, че резултатите от референдума са катастрофални за Бойко Борисов и ако той е „мъжкар" , би трябвало да си подаде оставката.

#Георги Първанов #Президент на България #БСП #парламентарни избори #Бойко Борисов #референдум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници