Парите за заплати във ВМЗ не са от държавния бюджет, увери МФ

Парите за заплати във ВМЗ не са от държавния бюджет, увери МФ
4-те млн. лв. за заплати във ВМЗ – Сопот не са изплатени от държавния бюджет, подчертаха в съобщение от Министерството на финансите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

4-те млн. лв. за заплати във ВМЗ – Сопот не са изплатени от държавния бюджет, подчертаха в съобщение от Министерството на финансите

За превода по сметката на оръжейния завод съобщи по-рано премиерът Бойко Борисов в Министерски съвет.

Той също уточни, че парите са по линия на договор с международен контрагент.

За да стигнат парите до хората, обаче, НАП трябва да отблокира сметката на ВМЗ – Сопот, за което ще се погрижи на място директорът на приходната институция Красимир Стефанов.

„Това дава основание да започне незабавна процедура за преустановяване на стачните действия, но запазване на стачната готовност," коментира лидерът на КНСБ Пламен Димитров.

Според очакванията работниците от ВМЗ, които протестират от началото на годината, могат още в петък да получат заплатите и авансите си за месеците октомври, ноември и декември.

„Още веднъж се извинявам на тези хора за неудобството, но най-малко вина имам аз и колегите за това, което се случва в завода," заяви Борисов.

Следващата среща между премиера Бойко Борисов, енергийния министър и представители на двата синдиката ще бъде във вторник от 10:30 часа. Синдикатите очакват и свикване на НСТС в най-скоро време.

#ВМЗ - Сопот #заплати #Министерство на финансите #МФ #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници