Борисов поиска извинение от работничката във ВМЗ, пратила му лук

Борисов поиска извинение от работничката във ВМЗ, пратила му лук
Премиерът обясни, че е упрекнал жената за това, че му праща лук, защото на ВМЗ са били изплатени на един път 6 млн. лв. и след това още 1 млн. лв. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов поиска жената от ВМЗ – Сопот, пратила му лук, да му се извини.

Борисов каза, че е направил много съвещания, за да спаси ВМЗ, предаде Би Ти Ви.

„И да ми пращат кромид лук? Защо не прати на Станишев кромития лук. Очаквам от жената и тя да ми каже: „Извинявай, положил си максимални усилия", каза Борисов.

Той каза, че не съжалява, затова че наскоро упрекна работничката от ВМЗ Даниела Генкова, че му праща лук, а цялата й ръка е в златни пръстени, припомняйки, че 80 млрд. лв.са спестяванията в банките на фирми и граждани.

„Ако обичаш да се кичиш със злато, а нямаш пари, как се кичиш? Не разбирам. Праща ми кромид лук, при положение че аз съм се скъсал, с всеки ден се борим за този завод да го спасим. С кое съм заслужил да ми го прати този лук на мен, като съм положил толкова усилия", каза Борисов

Той обясни, че е реагирал по този начин, защото на ВМЗ са били изплатени на един път 6 млн. лв. и след това още 1 млн. лв.

Той обясни, че е имал среща с лидера на КТ „Подкрепа" и Константин Тренчев е казал, че тези, които се опитвали „да яхнат вълната в завода", са основните виновници за състоянието във ВМЗ.

„Пет пъти ходихме в Кърджали, за да спасим техните колеги. С какво съм заслужил тя да ми прати кромид лук? Не съм положил максимум усилия ли? Сто пъти ще се извиня на госпожата, но и на мен ми дойде в повече. Сто пъти Ви се извинявам, госпожо", коментира още Борисов.

#Бойко Борисов #министър-председател #ВМЗ #Сопот #Даниела Генков #златни пръстени #лук #извинение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници