Xbox 720 ще се казва просто Xbox, твърди нова информация

Xbox 720 ще се казва просто Xbox, твърди нова информация
A A+ A++ A

Microsoft ще продължи да прави големи промени в своите продукти и със следващото издание на игровата конзола Xbox, 11 години след като на пазара се появи първото устройство от серията. Според ексклузивна информация на сайта Pocket-lint вместо Xbox 720 компанията възнамерява да нарече конзолата просто Xbox. Причината за това е, че устройството ще служи като централен хъб за връзка с различни устройства, които ще носят в името си буквата X - сред тях е и 7" игрови таблет X-Surface.

Източници на сайта са споделили, че таблетът не работи с Windows 8 или Windows RT, а вместо това е самостоятелна игрова конзола, която в началото ще има достъп до игри, музика и видео от конзолата Xbox. Няма данни за техническите характеристики, но се споменава, че хардуерът е значително подобрен спрямо Surface RT и се посочва, че демото на Unreal Engine 3 са работили при стабилни 60fps.

По отношение на самата конзола Xbox се изтъква, че много от изтеклите до момента характеристики са верни. Microsoft работи с AMD по основния чип и графичния процесор. Първият ще е 8-ядрен, като всяко ядро ще работи с честота 1.9GHz. Графичният процесор, изглежда, ще работи с честота 800MHz и например няма да има проблеми да възпроизвежда демото на играта Watch Dogs при 55-60 fps при само 5 от ядрата на процесора с натоварване 100%.

Операционната система на конзолата ще бъде специално разработена, макар и да прилича визуално на Windows 8, и ще има нужда от 2 ядра за работа, а освен това ще има възможности за многозадачна работа - например видеоразговори по време на игра и правене на екранни снимки. Очаква се игровият контролер да е с подобна конфигурация на бутоните като сегашния, но с различен дизайн. Засега не е известно кога ще бъде премиерата на устройството - по време на изложението E3 или на друго събитие.

http://www.pocket-lint.com/news/49454/xbox-720-called-xbox-x-surface

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници