Фирма на „Химимпорт“ взе пристанище Лом на концесия

Фирма на „Химимпорт“ взе пристанище Лом на концесия
С офертата си „Порт Инвест“ предвижда да вложи за 35-годишния срок на концесията инвестиции в размер на 22.400 млн. лв. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Правителството реши да отдаде концесията на пристанището в Лом на фирмата „Порт Инвест“ ЕООД.

Предложенията на дружеството дори надвишили някои от изискванията по количество, определени в решението на Министерския съвет за откриване на процедурата по концесиониране, както и в документацията за участие в нея, информира КРОСС.

Според информация на „Капитал“ за двете кейови места на Видин-юг се състезавали производителят на гуми „Видахим“, ТЕЦ „Свилоза“ и Параходство „Българско речно плаване“, което е част от групата „Химимпорт“.

Дружеството от същата група „Порт Инвест“ е било единственият кандидат за Лом.

С офертата си „Порт Инвест“ предвижда да вложи за 35-годишния срок на концесията инвестиции в размер на 22.400 млн. лв.

Сумата от близо 6.7 млн. лв. пък трябва да бъде вложена през първите четири години от експлоатацията на пристанището в Лом. Фиксираната част на годишното концесионно възнаграждение пък се развнява на 187 100 лв.

В производствената си програма „Порт Инвест“ е заложил на средногодишен товарооборот на терминала от 480 000 т и обслужване на 1800 пътници годишно.

„Порт Инвест“ смята да превърне пристанището в Лом в модерно международно речно пътническо пристанище с висока конкурентоспособност и отговарящо на всички международни нормативни и технически изисквания за обект от подобен вид.

#Лом #пристанище #концесия #„Химимпорт"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »