Ревнивецът Цецо от Лом, който взе бившата си и майка й за заложници , е лежал в лудница

Ревнивецът Цецо от Лом, който взе бившата си и майка й за заложници , е лежал в лудница
A A+ A++ A

41-годишният Цветан от Лом, който от ревност нахлу в къщата на любимата си Евка в благоевградското село Вълково, рани баща й и взе за заложници нея и майка ѝ, е лежал в психиатрична клиника. Той е и криминално проявен. Това обяви главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев пред Нова телевизия.

"Похитителят е в лечебно заведени в София. Оказва му се лекарска помощ", каза пък директорът на ОД на МВР – Благоевград Даниел Димитров.

В продължение на няколко часа 41-годишният мъж държа за заложници двете жени. След преговори със психолози и полицаи мъжът се предаде. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за опит за убийство, обясни главният секретар на МВР.

Фаталната Евка

"Искам да успокоя българската общественост, че приключихме успешно заложническата криза, която беше съпътствана с опит за убийство на мъж на 70 години. Извършителят е задържан и неутрализиран", посочи главният секретар.

„Мъжът е криминално проявен, на 41 години, от гр. Лом. Днес е дошъл, за да уговаря своята годеница да се върне при него. Тоест - мотивът за стрелбата и последвалото похищение е изцяло ревност. Деянието е извършено с два незаконни пистолета. Двете жени, които бяха похитени, са живи и здрави”, допълни Коцев.

Цветан сам сигнализирал полицията за извършеното от него, но дори докато правел самопризнания, произвеждал изстрели.

Пострадалият е транспортиран към болницата в Сандански. По първоначална информация състоянието му не е тежко.

За щастие на всички ангажирани с инцидента не се наложи използването на сила при обезвреждане на мъжа, взел заложници, каза в интервю за „Здравей, България“ Даниел Димитров. Не беше нужно това благодарение на професионалното отношение на колегите от областната дирекция, на Института по психология към Министерството на вътрешните работи и от специализирания отряд за борба с тероризма, добави той.

По време на онлайн излъчването похитителят разказваше, че има взривни вещества, че се е снабдил с оръжия, пояснява репортерът на Нова Антон Чавдаров.

„Тези негови твърдения са предмет на досъдебното производство. Те ще бъдат установени по време на неговия ход“, каза пък шефът на полицията в Благоевград.

"При такива ситуации както заложниците, така и служителите, които работят на терен, са изложени на риск и съществува опасност за техния живот. За щастие заложническата драма приключи без повече пострадали. Взетите в плен жени са доста изплашени. Надявам се бързо да се възстановят емоционално", каза още той.

„Ситуацията не беше никак безобидна. Този човек твърдеше, че има бомби и плашеше, че ще премести къщата в съседния двор“, коментира пък водещата Мира Иванова.

#Лом #заложници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници