Задава се Nokia EOS - смартфон с 41МР камера и Windows Phone

Задава се Nokia EOS -  смартфон с 41МР камера и Windows Phone
A A+ A++ A

На мобилния конгрес след месец Nokia отново може да разбуни технологичната преса с премиерата на смартфон с Windows Phone, който ще има камера с резолюция, сравнима с тази в Nokia 808 PureView, пише The Verge. Устройството е с кодово име EOS и според информацията ще има корпус, изработен от алуминий, а не от поликарбонатна пластмаса като останалите модели Lumia.

Сайтът пише, че смартфонът, който, изглежда, ще застане на върха на продуктовото портфолио на финландската компания, ще се предлага в Щатите от оператора AT&T. Споменава се още, че компанията планира наследник на Lumia 920 под формата на модела, за който по-рано писахме под името Catwalk и който също ще има алуминиев корпус. Освен това е планиран и модел от среден клас, който ще се появи в началото на лятото.

Междувременно от източник в Twitter, и преди осигурявал достоверна информация, става ясно, че таблетът на Nokia с Windows RT, за който се носеха слухове, може и да не се появи на пазара. Причината за това е, че компанията е възнамерявала да го продава за 800 евро, което определено не е малко. Ако пазарните условия се подобрят, устройството все пак може да се появи през втората половина на годината. Същият източник потвърждава и данните за Nokia EOS, така че, изглежда, на мобилния конгрес няма да липсват изненади от финландците.

http://www.theverge.com/2013/1/23/3906566/nokia-eos-lumia-windows-phone-details
http://www.windowsphonino.com/2013/01/23/mwc-2013-6-nuovi-lumia-nokia-lumia-920-con-fotocamera-da-41-megapixel-e-non-ci-sara-nessun-tablet-nokia/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници