Народните представители няма да изслушват Добрев за състоянието на ВМЗ

A A+ A++ A

Депутатите отхвърлиха предложението икономическият министър Делян Добрев да бъде изслушан за състоянието на ВМЗ – Сопот.

Предложението за провеждане на изслушване на Добрев относно състоянието на ВМЗ и намеренията на икономическото министерство и Кабинета за бъдещето на завода беше направено от депутата от БСП Милена Христова, предаде Информационна агенция „Фокус“.

Според Христова било редно Добрев да дойде и да каже какво е състоянието на ВМЗ - Сопот, и какво предвижда правителството да се случва с предприятието занапред.

Тя коментира, че напрежението във ВМЗ има опасност да ескалира и ресорното министерство, вместо да изготви оздравителна програма, представя план за оптимизация на дейността и съкращения на работниците.

Христова заяви, че е редно икономическият министър да информира парламента за състоянието на ВМЗ, тъй като решението за изваждане на предприятия от приватизационния списък е на Народното събрание.

Предложението на депутата от БСП не беше прието, а при искане на прегласуване народният представител Румен Петков каза, че трябва да се знае дали през ноември е превеждан още  1 млн. на ВМЗ.

„Имам основание да считам, че когато са преведени парите, са разплатени средства на доставчици, които нямат пряко отношение към производството, или по друг начин казано, тези 7 млн. са откраднати. Трябва да знаем на какво основание са преведени тези пари“, каза той.

Петър Мутафчиев също от БСП пък предложи Добрев да бъде поканен при обсъждането на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за приватизацията и следприватизационния контрол.

Водещата пленарното заседание Менда Стоянова посочи, че министър Добрев е информиран и ще бъде в пленарната зала при разглеждане на точка 2 и точка 3 от дневния ред.

#енергетиката и туризма #министър на икономиката #изслушване #Делян Добрев #Румен Петков #Сопот #ВМЗ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници